2. De trip begint

Onrust

Zo’n tien minuten tot een uur na het innemen van het middel begin je iets te merken van het effect (afhankelijk van de ingenomen hoeveelheid, of je bijvoorbeeld goed hebt gekauwd en hoe vol je maag was). Je krijgt misschien grappige, onverwachte of vreemde gedachten. In die fase hoor je vaak de vraag “Voel jij al wat?” Dat heeft vaak te maken met onzekerheid, je merkt het nog niet, maar er wordt aan je verdedigingsgordels geknabbeld en dus wordt je wat onrustig, gaat kijken of de deur wel op slot is, of je je sleutels nog wel hebt en zo. Deze periode, waarin de actieve stoffen even in je lijf moeten indalen of ‘settelen’, wordt door veel mensen als minder prettig beschouwd.

Misselijkheid

Tijdens de volgende fase wordt je je erg bewust van je lichaam, terwijl je het een beetje koud kunt krijgen of een lichte misselijkheid of buikpijn zou kunnen voelen. Door van tevoren weinig te eten en in deze fase niet teveel te bewegen beperk je deze misselijkheid, die in de meeste gevallen snel weer overgaat. In zeldzame gevallen moeten mensen overgeven.


Is er geen misselijkheid, zorg dan dat je circa een half uur na inname van het middel wat fruit eet, zodat je bloedsuikerspiegel niet te laag wordt (daar kun je het koud van krijgen of gaan beven, wat verstorend kan werken). Ook tijdens de trip zelf is het goed om af en toe een beetje vruchtensap te drinken.

De eerste verschijnselen

Als je nu in het donker gaat zitten of je ogen dichtdoet zullen er misschien lichte hallucinaties gaan optreden. Je pupillen zijn wijder, dat valt ook anderen op.

We zijn nu ongeveer een uur verder en je voelt je lichaam steeds zwaarder worden, terwijl je je steeds vrijer en gelukkiger voelt. De dingen die je ziet, zoals beelden en geluiden om je heen, worden steeds intenser en wonderbaarlijker, vaak omringd door kleurige regenbogen. Je ziet – ook met je ogen dicht – patronen die je ook wel kent van Perzische tapijten of gebrandschilderde ramen, maar dan met kleuren die je normaal niet eens kent.

Je kunt je in deze fase erg emotioneel voelen. Je kunt je makkelijker focussen op problemen, herinneringen of gevoelens. Je realiseert je dingen over je gevoelens, over de manier waarop je leeft of zou willen leven en in je relatie tot andere mensen, die je tot dan toe niet in een helder perspectief kon zien.

Zaken die je anders als vanzelfsprekend aanneemt wordt je je opeens erg bewust; dit kan gepaard gaan met gevoelens van blijheid, liefde, dankbaarheid of religieuze beleving maar ook met depressie of wanhoop.

Soms begint de trip met een verstarring. Dingen komen nog niet goed uit de verf en je voelt dat het hier en daar wringt en dat er blokkades overwonnen moeten worden. Op zo’n moment kan het voelen alsof je in een soort tussenruimte zit: je ben niet meer daar waar je vertrok, maar je bent ook nog niet waar je wezen wil. Met andere woorden: de trip is nog niet in volle gang. Dit tussenstadium kan heel naar aanvoelen.

Speciaal bij een hoge dosis kunnen er ook negatieve gevoelens optreden van ‘wat heb ik mezelf aangedaan’, een gevoel van onveiligheid en een totaal verlies van tijdsbesef. Hier kan de paniek toeslaan en kun je in een controle-lus belanden, een lus waarin je je niet durft over te geven en de zaak krampachtig onder controle probeert te houden. Dat kan soms uren duren en wordt wel een ‘bad trip’ genoemd.

Maar eigenlijk is het gewoon werken aan het verschuiven van je grenzen en hoe harder je werkt hoe meer je hebt opgelost. Bad trips zijn achteraf dus vaak goede trips; je hebt wat geleerd en bent niet weggezakt in een roes.

Ben je eenmaal in de mallemolen, dan is uitstappen niet goed mogelijk. Je kunt het beste de reis maar meemaken en proberen te genieten, het is vaak de angst die je geest en lichaam tot een ‘bad trip’ verleiden.

Als je er echt niet tegen kunt is bewegen, je concentreren op gewone dingen, zoals buiten wandelen, douchen (als het niet koud is) of iets schoonmaken het beste.

Probeer in een aangename omgeving – waar je gewend bent – te blijven of komen, tussen de mensen gaan is niet altijd aan te raden.

Overigens is het een fabel dat mensen tijdens een trip denken dat ze kunnen vliegen. Het vliegen gebeurt in het innerlijke landschap. Zelfs bij hoge doseringen psilocybine, LSD-25 en mescaline blijft men zich in de regel bewust van de normale natuurwetten (zoals de zwaartekracht en het feit dat we geen vleugels hebben). Het is natuurlijk wel af te raden om aan het verkeer deel te nemen, maar aangezien zelfs het strikken van je veters moeilijk zal gaan, zul je niet snel geneigd zijn om in een auto te stappen.

De geruststellende aanwezigheid van een sitter

Indien je met een sitter tript, iemand die zelf niets inneemt maar voor jou zorgt tot je weer ‘op aarde’ bent, dan zal een controle-lus minder snel ontstaan omdat er iemand aanwezig is die je gerust kan stellen en uit kan leggen waarom het beter is om met de trip mee te gaan.

Voordat je gaat trippen
De trip begint
De piek
Het einde van de trip
Paddenstoelen
Wat zijn psychedelica?
Sjamanisme
Hindoeïsme
Christendom


2 Reacties to “2. De trip begint”

  1. Goede siteMensen de dit lezen hebben een extastukobjectivt waar ze mee verfder kunnen.Ga zo door!!!

  2. Deze site is meesterlijk samengesteld!, door het bestuderen van deze community, kan je ervaring met bv. plant-teachers, onbeschrijfelijk zijn.
    “Take it easy!, butt take it!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
<span>%d</span> bloggers liken dit: